Μήνυμα Μπερλουσκόνι στον Λέτα

Νέα αναφορά στο ενδεχόμενο να αποπεμφθεί από γερουσιαστής έκανε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό περιοδικό Tempi.

«Θα ήταν ο επίλογος ενός πολέμου που διαρκεί είκοσι χρόνια», είπε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην μεγαλύτερη κόρη του Μαρίνα Μπερλουσκόνι, τόνισε πως «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξία της, αλλά είναι βέβαιος ότι τελικά δεν θα κατέβει
στον στίβο της πολιτικής».

«Κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να εμψυχώνω και να ηγούμαι του πολιτικού κινήματος που ίδρυσα. Κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα λόγου στην δημόσια σκηνή της Ιταλίας και κανείς επίσης δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να είμαι ακόμη σημείο αναφοράς για εκατομμύρια ιταλούς», είπε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς - ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε ακόμη από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα «να αφήσει περισσότερα λεφτά στις τσέπες των εργαζομένων, των οικογενειών και των επιχειρήσεων με μια ουσιαστικής μείωσης των φόρων».

Ο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζει και πάλι «αβάσιμη, άδικη και ασύλληπτη» την οριστική καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης για φορολογική απάτη, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποφευχθεί ο κατ' οίκον περιορισμός του είπε πως « το Σύνταγμα και η λογική προσφέρουν πολλές εναλλακτικές οδούς».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κεντροδεξιά να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση συμμαχίας του Ενρίκο Λέτα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε σιβυλλικά το ερώτημα: «αν δυο φίλοι βρίσκονται σε βάρκα και ένας από τους δυο πετάει τον άλλον στην θάλασσα, ποίος φταίει αν η βάρκα χάσει την πορεία της;»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα