Προεκλογική πόλωση

Στους κεντρώους αναποφάσιστους στρέφεται το ενδιαφέρον των δύο μονομάχων, μόλις έξι ημέρες πριν από τις κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «απομονωμένος πολιτικά» και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, τονίζει σε συνέντευξή του σήμερα στο Έθνος ο Αντώνης Σαμαράς. Δεσμεύτηκε για άμεσες φορολογικές μειώσεις σε ακίνητα, εισόδημα και κέρδη των επιχειρήσεων.

«Έχει πέσει τόσο δηλητήριο στις σχέσεις

των κομμάτων παρότι ορισμένοι από μας προσπαθούσαν να πουν ότι χρειάζεται ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης», δήλωσε στον Αθήνα 984 η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα για την μη διεξαγωγή ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός, ούτε όμως κι εκείνοι που λένε ότι θα εξασφαλίσουν διαγραφή του χρέους», τόνισε η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Υπογράμμισε ότι «η αμοιβαία δαιμονοποίηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα κλισέ δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα», ενώ χαρακτήρισε τη διαμάχη που γίνεται «λυπηρή» και «παρωχημένη».

Ο λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος στα πέντε χρόνια της καταστροφής και της υποτέλειας, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βόλο. Παράλληλα, επιτέθηκε στο «σύστημα που πεθαίνει», λέγοντας ότι χρησιμοποιεί ως ύστατο όπλο την τρομοκρατία του Grexit και του bankrun και τον ψεύτικο πανικό.

«Οι δηλώσεις μου για την κοπή χρήματος παραποιήθηκαν» ισχυρίστηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε: «Κάποιοι πήραν ένα απόσπασμα και άρχισαν να κάνουν λόγο για τύπωμα χρήματος. Εννοούσα τον μηχανισμό ELA που αφορά αποκλειστικά τις τράπεζες, όπως προβλέπεται από την ΕΚΤ».

Το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή δεν είναι η οικονομία αλλά η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί ταμειακό πρόβλημα, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στη Εφημερίδα των Συντακτών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα μιλήσει στη Ρόδο ενώ χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδεία στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο και να βρούμε σημεία επαφής ώστε και η χώρα να μην ξαναπάει σε εκλογές. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ανατροπή υπήρξε. Από κει και πέρα τις λεπτομέρειες θα τις βρουν οι ιστορικοί», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Για την ένταξη στο μνημόνιο ανέφερε «Το μνημόνιο το έφερε ο Καραμανλής, εγώ απλώς το υπέγραψα».

Εν τω μεταξύ άλλη μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας διοργανώνει ο Αθήνα 984, στις 6.00 το απόγευμα. Συντονιστής ο Σπύρος Μουρελάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα