Αναβρασμός στο χώρο της εκπαίδευσης

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι καθηγητές, όπως αποφασίστηκε απόψε στη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ. Από τους 85 παρόντες προέδρους ΕΛΜΕ οι 72 ψήφισαν υπέρ των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν την Τρίτη όλα τα ΤΕΙ

της χώρας, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, ενώ προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, με αιχμή το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονία ανακοίνωσαν δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Την Τρίτη, θα ψηφιστεί στο Β' θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, καθώς οι αλλαγές που επιφέρει θα ισχύσουν από τη φετινή χρονιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου με τον εισηγητή Τάσο Κουράκη να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι όλοι οι γονείς και μαθητές θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τα πράγματα με αγώνες εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Εν τω μεταξύ, με νομοτεχνική ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβαντινόπουλος αφαιρεί το μάθημα των Θρησκευτικών από την Γ' Λυκείου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Ανοικτέςεπιστολές προς τους γονείς και τουςμαθητές απέστειλε νωρίτερα η ΟΛΜΕκαλώντας τους σε συστράτευση.

Γιατην Τρίτη, έχει προγραμματιστείσυνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τουςδασκάλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα