«Κλείνουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν»

Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας τόνισε ο Πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής όπου επετεύχθη συμφωνία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%. Σε συνεντευξη τύπου που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως τώρα μπορούμε να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις». Τόνισε ότι το πακέτο διασφαλίζει τη ρευστότητα του Ελληνικού Τραπεζικούσυστήματος και πως αίρονται βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονταιστις τράπεζες

και αναφορικά με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους δήλωσε πως «μπορούν να είναι ήσυχοι για τις συντάξεις τους». Ο Πρωθυπουργός έβαλε επίσης «φρένο» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Με την φράση «Ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές», έβαλε φρένο στα σενάρια εκλογών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της υπεύθυνη, εθνικής σημασίας, δουλειά ώστε αυτές οι αποφάσεις να εφαρμοστούν.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως «Επίτευγμα όλων των Ελλήνων», «έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μ ία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις» και μία νέα «καλύτερη» συμφωνία 21ης Ιουλίου. "Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεοινεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της".

Keywords
Τυχαία Θέματα