Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας

Μόνο ένας στους δέκα Δήμους απέστειλαν τη λίστα με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ ενώ στις 12.00 θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και
στη συνέχεια θα πορευτούν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ, πρωτοβουλία συνεννόησης με την ΚΕΔΕ και Δημάρχους, αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ζητώντας από την κυβέρνηση να παγώσει την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων.

Στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου τής διαθεσιμότητας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου, μεθαύριο Πέμπτη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή τής ΑΔΕΔΥ, η οποία προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, σε νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη, λόγω της «διαθεσιμότητας» συναδέλφων τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα