Κίνα: Πεπεισμένη ότι η Ε.Ε θα ξεπεράσει την κρίση

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιένη, δήλωσε σήμερα "πεπεισμένος" ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να "ξεπεράσει" την κρίση του χρέους.

Ο Χου δεν έδωσε ωστόσο καμιά ένδειξη αν το Πεκίνο θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο σημαντικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης αυτής.

Ο αρχηγός του κινεζικού κράτους έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας μιας συνάντησής του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ
και πριν μεταβεί, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις Κάννες (νοτιοανατολική Γαλλία) όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που είναι αφιερωμένη στην κρίση του χρέους και στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Η Κίνα «είναι πεπεισμένη πως η Ευρώπη» διαθέτει «τη σοφία και τις ικανότητες για να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες», δήλωσε ο πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί φέτος στην Ευρώπη ο αρχηγός του κινεζικού κράτους. Σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες η Κίνα, η οποία κατέχει ήδη περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ευρωπαϊκού κρατικού χρέους, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), όμως ουδείς κινέζος υπεύθυνος έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα