Εξόφληση χρεών του ΜΤΣ

Ο εξορθολογισμός και η σταθεροποίηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με τη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών του, αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρει ο Π. Μπεγλίτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός, σχετικά με την ένταξη των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτός από τη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, βασική προτεραιότητα είναι ακολούθως  «ο εκσυγχρονισμός όλων των ταμείων για τη
μη δημιουργία νέων χρεών και τελικά η απόκτηση ισχυρής βιωσιμότητας, έτσι ώστε να προχωρήσει σταδιακά η μετατροπή τους σε ισχυρά επικουρικά ταμεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς όφελος των ασφαλισμένων».

Σχετικά με την περιουσία των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπεγλίτης ενημερώνει ότι «κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, το Σεπτέμβριο 2010, συγκροτήθηκε διακλαδική επιτροπή με έργο την καταγραφή των αντικειμένων οικονομικού ενδιαφέροντος του ΥΠΕΘΑ και των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων που επιδέχονται αξιοποίηση μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων με απαραίτητο όρο την εκτίμηση της σχέσης κόστους-οφέλους για το καθένα χωριστά». Και προσθέτει ότι «από τα συμπεράσματα του πρακτικού της διακλαδικής επιτροπής δεν προκύπτει η δυνατότητα αποκλειστικής συνεργασίας με πιστωτικό ίδρυμα για θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος του ΥΠΕΘΑ».
Keywords
Τυχαία Θέματα