Κίνα: «αμέλεια και παραλήψεις»

Κρατικοί αξιωματούχοι αρμόδιοι για την εργασιακή ασφάλεια απέδωσαν σήμερα σε αμέλεια αλλά και «σοβαρές παραλείψεις καθήκοντος» τις εκρήξεις και την πυρκαγιά μετά την διαρροή πετρελαίου από έναν αγωγό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι σε μια πόλη στην ανατολική Κίνα.

Οι αξιωματούχοι οι οποίοι ερεύνησαν το δυστύχημα της Παρασκευής διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια «παράλογη διάταξη» αγωγών μεταφοράς πετρελαίου

και αγωγών αποχέτευσης σε πολύ μικρή απόσταση, ενώ κατέγραψαν επίσης πλημμελή εποπτεία και «μη επαγγελματικούς» χειρισμούς της διαρροής η οποία προηγήθηκε των εκρήξεων, ανέφερε ο Γιανγκ Ντονγκλιάνγκ, διευθυντής της κρατικής Υπηρεσίας Εργασιακής Ασφάλειας.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 55 σήμερα, ενώ άλλοι εννιά άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και 136 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Γιανγκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας αυτής.

Κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε ορισμένα από τα θύματα στο νοσοκομείο της πόλης Τσίνγκνταο χθες.

«Το δυστύχημα αυτό για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εμάς», υπενθυμίζοντας ότι «πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια της παραγωγής», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο πρόεδρος της Κίνας διέταξε να γίνουν έλεγχοι ασφαλείας σε όλους τους υπόγειους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει να αρχίσει ένας ευρείας κλίμακας έλεγχος της εργασιακής ασφάλειας. . . με τους ερευνητές να φέρουν σε πέρας το έργο τους εξονυχιστικά στους χώρους παραγωγής, ανώνυμα και απροειδοποίητα», είπε ο Σι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα