Κέρι προς ΟΗΕ: Αποφασίστε για Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειώντης Αμερικής Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει μέσα «στην επόμενη εβδομάδα» μια απόφαση για να δεσμεύσει την Δαμασκό να εφαρμόσει την ρωσοαμερικανική συμφωνία που προβλέπει να παραδοθούν τα χημικά όπλα της Συρίας στην διεθνή κοινότητα για να καταστραφούν.

«ΤοΣυμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ετοιμαστεί να αναλάβει δράση την προσεχή εβδομάδα. Είναι ζωτικό για την διεθνή κοινότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

και να εκφραστεί με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο όσον αφορά τη σημασία που έχει το να αναληφθεί δράση για να απαλλαγεί ο κόσμος από τα χημικά όπλα της Συρίας», δήλωσε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν αναχωρήσει για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΟΚέρι εξάλλου χαρακτήρισε την δήλωση την οποία έκανε ο πρόεδρος του ΙράνΧασάν Ροχανί περί του ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αναπτύξει ποτέ χημικά όπλα θετική, αλλά προειδοποίησε πως «όλα χρειάζεται να αποδεικνύονται».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα