Έκκληση για αφύπνιση

Ισχυρή δράση από τη διεθνή κοινότητα και ενίσχυση της συνεργασίας της, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά τη δημοσίευση της ανησυχητικής έκθεσης των ειδικών της Διακυβερνητικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική Αλλαγή σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Αν υπάρχει ένα ζήτημα που απαιτεί περισσότερη συνεργασία και διπλωματική στράτευση, είναι πράγματι αυτό εδώ", διαβεβαιώνει ο Κέρι σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας:

"Μόνο μια δράση των ανθρώπων μπορεί να σώσει τον κόσμο από τις χειρότερες επιπτώσεις" που έχουν οι ίδιοι στον πλανήτη.

Ο υπουργός εκτιμά πως η έκθεση αυτή αποτελεί μια "νέα έκκληση για αφύπνιση" διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτοί που αντιλέγουν στην επιστήμη και αναζητούν δικαιολογίες για να μην δράσουν παίζουν με τη φωτιά".

"Το κόστος της αδράνειας αυξάνεται πέραν αυτού που οποιοσδήποτε άνθρωπος με συνείδηση ή κοινή λογική θα ήθελε να δει στο μέλλον", επέμεινε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Στη νέα της έκθεση που παρουσιάσθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη, η IPCC αναθεωρεί προς τα πάνω το ύψος της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι από 26 ως 82 εκατοστά ως το 2100.

Εξάλλου η μέση θερμοκρασία της Γης πρόκειται να αυξηθεί κατά 0,3 ως 4,8 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, βάσει της νέας επιστημονικής έκθεσης για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία είναι πλέον "εξαιρετικά πιθανό" η επίδραση του ανθρώπου να είναι η κύρια αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα