Κάτω από τα $50 το βαρέλι

Συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου με το αργό Brent να υποχωρεί κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2009.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου χάνει 2,3% στα 49,96 δολ. το βαρέλι, με τις πιέσεις να συνεχίζονται αμείωτες μετά τη χθεσινή βουτιά σε ποσοστό 3,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υψηλά του τον περασμένο Ιούνιο το Brent
είχε ξεπεράσει τα 115 δολ. το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, το αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου χάνει 1,5% στα 47,23 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, έπειτα από πτώση 4,2% την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Το αργό έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009.

Οι τιμές είχαν καταγράψει νωρίτερα κάποια μικρά κέρδη μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API) την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Platts έκαναν λόγο για αύξηση κατά 380.000 βαρέλια.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον την εβδομαδιαία έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα. Οι αναλυτές περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 300.000 βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί σε ένα πτωτικό σπιράλ τους τελευταίους έξι μήνες καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί, ενώ η ανάπτυξη της ζήτησης δείχνει σημάδια κόπωσης καθώς η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη παραμένει υποτονική και η Κίνα επιβραδύνει.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα