Αποκλεισμός φοιτητών στις μετεγγραφές που εισήχθηκαν με το 10%

Θέμα. Αποκλεισμός φοιτητών στις μετεγγραφές που εισήχθηκαν με το 10%

Το υπουργείο παιδείας έχει αφήσει εκτός μετεγγραφών, από όλους τους επιτυχόντες του 2014 τους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 10%.Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε αποκλεισμός φοιτητών για μετεγγραφές με το 10% .

Σύμφωνα με τα στοιχεία

του Υπουργείου Παιδείας έχουν μείνει κενές θέσεις εισαγωγής από την κατηγορία του 10% ( 474 ) και ακόμη έμειναν κενές μερικές εκατοντάδες θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διότι δεν έκαναν έγγραφη στα αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ οι επιτυχόντες. Όλες οι παραπάνω θέσεις που έμειναν κενές είναι της κατηγορίας του 10%.

Έχουν ψηφιστεί δύο νόμοι για τις μετεγγραφές (νόμος 4264 / 5Μαίου 2014, άρθρο 53) που αφορά πολύτεκνους, τρίτεκνους και ο (νόμος 4274/14 Ιουλίου 2014, άρθρο 47) που αφορά μετεγγραφές με οικονομικά κριτήρια. Και στους δύο νόμους δεν υπάρχει απόρριψη του 10%.Το υπουργείο παιδείας ερμηνεύει τους νόμους διαφορετικά, ότι υπάρχει απαγόρευση. Ας ερμηνεύσουμε τους νόμους σύμφωνα με το υπουργείο, (ο 4264 ψηφίστηκε τον Μάιο) και (ο 4274 ψηφίστηκε 14 Ιουλίου) και 14 Ιουλίου έληγε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών, δεν είναι δυνατόν την ημέρα που λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών να ψηφίζετε νόμος για τις μετεγγραφές, διότι θα υπέβαλα διαφορετικό μηχανογραφικό.

Έτσι λοιπόν πρέπει να δοθεί δικαίωμα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στο 10% του συνόλου των θέσεων εισακτέων με τη βεβαίωση πρόσβασης, για λόγους ισονομίας εφόσον στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, ανήκουν εξίσου, τόσο όσοι έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 οι οποίοι και κάλυψαν το 90% του συνόλου των θέσεων εισαγωγής όσο και εκείνοι ο οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στο υπόλοιπο 10% του συνόλου των θέσεων εισακτέων με τη βεβαίωση πρόσβασης και επειδή έχουν μείνει αρκετές κενές θέσεις από την κατηγορία του 10%, διότι οι κενές θέσεις είναι της κατηγορίας του 10%.Είναι λοιπόν λογικό και δίκαιο, ηθικό και νόμιμο, να ισχύει ο νόμος αυτός όχι μόνο για όσους έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις, αλλά και για όσους συμμετείχαν με το 10% (6% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2013 και 4% επιτυχόντες απόφοιτοι του 2012), καταθέτοντας απλώς μηχανογραφικό. Διότι δημιουργείται τεράστια και πρωτόγνωρη αδικία που αγγίζει τα όρια μιας νομικής θλιβερής εκτροπής ως και συνταγματικής τοιαύτης στα πλαίσια της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο, άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος με την επικείμενη αδικία εις βάρος μας, που εισήχθημεν με το 10% και δεν δικαιούμαστε μετεγγραφής (σύμφωνα με την ερμηνεία του υπουργείου…).

Ευελπιστώ πως θα καταθέσετε σχετική τροπολογία, με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα μετεγγραφής για όλους εμάς, τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 10% προς άρση της ολοφάνερης αδικίας.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Γαλανός

Πρωτοετής Φοιτητής

Tags: μετεγγραφές
Keywords
Τυχαία Θέματα