Κάτι νέο για το βιβλίο

Ένας νέος δικτυακός τόπος συνάντησης και επικοινωνίας με θέμα το βιβλίο και τους αναγνώστες, που δεν αποτελεί ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, το bookia.gr, λειτουργεί στη χώρα μας.

Οι χρήστες ενημερώνουν κι ενημερώνονται για βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν.

Πρόκειται για μια συλλογική εμπειρία στις επιλογές ανάγνωσης. Οι γνώμες (κριτικές) μπορεί να αφορούν από την απλή βαθμολογία έως μια πιο αναλυτική περιγραφή.

Μέσω αυτού του δικτυακού τόπου, το βιβλίο γίνεται στο Διαδίκτυο το κεντρικό

αντικείμενο κοινωνικότητας.

Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν τις σχέσεις με τα βιβλία, να διαμορφώσουν τη Βιβλιοθήκη τους την οποία μπορούν να βλέπουν οι παλαιοί φίλοι τους από το Facebook αλλά και οι νέοι φίλοι στο bookia.

Ανάλογα, και οι ίδιοι μπορούν να βλέπουν τις Βιβλιοθήκες (τα βιβλία) των φίλων τους, ποια έχουν, θέλουν, διάβασαν, διαβάζουν, δανείζουν, δάνεισαν, δανείστηκαν, χαρίζουν, ανταλλάσσουν κ.λπ.

Τα βιβλία που διαβάστηκαν δε μένουν στα ράφια, καθώς μπορεί να αποτελέσουν δώρο σε όσους θέλουν να τα διαβάσουν και με αναζήτηση κάποιοι άλλοι να βρουν και να αποκτήσουν βιβλία που χαρίζουν άλλοι.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται και η ιδέα της ανταλλαγής μεταξύ των μελών του bookia.

Η συμμετοχή στο bookia είναι δωρεάν, δεν απαιτείται πληρωμή ή αμοιβή με οποιονδήποτε τρόπο ή άλλες προϋποθέσεις.

Στο bookia μπορεί κανείς να περιηγηθεί χωρίς να απαιτείται σύνδεση, παρά μόνο με τη χρήση του λογαριασμού στο Facebook.

Όλα τα βιβλία βρίσκονται στον δικτυακό τόπο και δεν θα χρειαστεί να καταχωρηθεί κανένα βιβλίο από τα μέλη τού bookia . Σε καθημερινή βάση ενημερώνονται όλες οι ελληνικές εκδόσεις, τα έργα των Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και οι μεταφράσεις που εκδίδονται από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Η περιήγηση στα βιβλία γίνεται με πολλαπλούς τρόπους, ξεδιπλώνοντας τις κατηγορίες/υποκατηγορίες, αναζητώντας λέξεις στον τίτλο, στο συγγραφέα ή στην περιγραφή, βλέποντας τις Βιβλιοθήκες των φίλων και τις σχέσεις τους με βιβλία, από τη ροή όλων των συμβάντων στην κεντρική σελίδα στο
bookia . Τα βιβλία παρουσιάζονται ως μεγάλες εικόνες εξωφύλλων ή ως λίστες, ταυτόχρονα με επιλογές κατάταξης, χρονολογική, εκδοτικό οίκο, συγγραφέα κ.άλλα.

Φιλοδοξία της ομάδας σχεδίασης και ανάπτυξης τού bookiahttp://www.bookia.gr/ είναι να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες γύρω από το βιβλίο, διευκολύνοντας την ενημέρωση αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των αναγνωστών. Συνεχώς προστίθενται νέες δυνατότητες και βελτιώνονται οι υπάρχουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα