«Η Ζάκυνθος ομιλεί»

Η θεατρική παράσταση «Η Ζάκυνθος Ομιλεί» που με χιούμορ και σατυρική διάθεση φωτίζει μια εποχή που χάθηκε μαζί με την αγνότητά της, τους μεγάλους έρωτες, τα ήθη και τα έθιμά της, παρουσιάζεται στη Ζάκυνθο και στην Πλάκα.

Η παράσταση μας ταξιδεύει στα καντούνια της Ζακύνθου με το άρωμα του γιασεμιού και της γαζίας και μας συστήνει τους ποιητές της: Τον Διονύσιο Σολωμό, τον Γιάννη Τσακασιάνο και τον Διονύσιο Ρώμα.

Τα έργα :«Ο Σπουργίτης και Γριά του» του Γιάννη Τσακασιάνου, αποσπάσματα από τη «Ζακυνθινή σερενάτα» του Δ. Ρώμα, τα δυο «Όνειρα» του Δ. Σολωμού θεατροποιημένα, το γνωστό

«Όνειρο» από τα «Ερωτικά» του, σε αντίστιξη με το άγνωστο «Όνειρο» από τα «Σατυρικά» του, οι κωμικές ομιλίες «Ο Αποδεμένος» και «Η Στρίγγλα» όλα συνδέονται μεταξύ τους από τον Ντελάλη, γνωστό χαρακτήρα των ομιλιών. Αυτός καλωσορίζει τους θεατές και συνδέει με χιούμορ τα δρώμενα σε κείμενα Αναστασίας Παπαστάθη.

Οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά και «ομιλούν» στην Ζακυνθινή διάλεκτο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ειρήνη Παγώνη
Μουσική - Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Κονιτόπουλος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Τζένη Ρουσέα και αλφαβητικά οι: Γιώργος Βούτος, Γεωργία Ζώη, Κώστας Καποδίστριας, Αναστασία Παπαστάθη, Κατερίνα Τσάβαλου.

Παραστάσεις: Σάββατο 20 Ιουλίου 9.15 μμ και για 5 παραστάσεις έως τις 24 Ιουλίου στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5 και Κλεψύδρας, στην Πλάκα
Από την 1η Αυγούστου στη Ζάκυνθο στο Λόφο του Στράνη

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 36 04 580 κιν. 6978 675 889

Keywords
Τυχαία Θέματα