«Καθήκον μας να αποφύγουμε την χρεοκοπία»

«Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού , σύμφωνα με πληροφοριες    ανοίγοντας την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 - 2015 όσο και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο Όλι Ρεν ζήτησε επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης
Την ίδια ώρα, νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει το spread στα δεκαετή ελληνικά ομόλογα, σκαρφαλώνοντας το πρωί της Δευτέρας στις 1.421 μονάδες βάσης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας και πρόσθεσε «βάλαμε τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα. Έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία». Εκφράζοντας την κρισιμότητα της περιόδου και την αποφασιστικότητα του, ο πρωθυπουργός είπε ότι  «όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα».

Όλι Ρεν: Οι Έλληνες πρέπει να επιταχύνουν την προσπάθεια τους Τον κώδωνα του κινδύνου για την δημοσιονομική προσπάθεια της Αθήνας έκρουσε ο κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν, ενώ ζήτησε επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων . Παράλληλα εκτίμησε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκούν ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012. «Αυτά είναι θέματα που επείγουν», υπογράμμισε ο κοινοτικός επίτροπος, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, ενώ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα έχει περιοριστεί αλλά δεν έχει εξαλειφθεί. Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να μην υπάρξει ντόμινο παρενεργειών. Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να πετύχει το στόχο της για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα έχει στο μέγαρο Μαξίμου διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Α. Παπαρήγα, η οποία αρνήθηκε την πρόσκληση ,προκειμένου να αναζητηθεί η συναίνεση  για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στην αναγκαιότητα να σταλεί ένα ενιαίο μήνυμα των πολιτικών κομμάτων προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, επιμένει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ο κ. Κουβέλης διευκρινίζει ότι, έχοντας ήδη καταψηφίσει το Μνημόνιο, δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής κι επιμένει στη λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους.  
Keywords
Τυχαία Θέματα