Καταβολή 1.343 επιδομάτων σε νεκρούς

Στην άμεση αναστολή 1.343 προνοιακών επιδομάτων προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ποσά αυτά εισέπρατταν παράνομα συγγενείς δικαιούχων οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

Τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών, ενώ αναμένεται να ζητηθούν τα ποσά που παρανόμως εισπράχθηκαν.

«Η σταθερή πολιτική βούληση και επιμονή, σε συνδυασμό με τη σωστή αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων των υπηρεσιών μας, μετέτρεψε μέσα σε λίγους

μήνες το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων του για τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους συνταξιούχους και επιδοματούχους της», τόνισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε:

«Το 2013 ήταν έτος μεγάλων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας, καθώς με την καθιέρωση του πληροφοριακού συστήματος "ΗΛΙΟΣ", από την 1 Ιουνίου 2013, χαρτογραφήσαμε, για πρώτη φορά, όλες τις σκιώδεις πλευρές του συστήματος, το θωρακίσαμε μέσα και από το σύστημα "ΑΡΙΑΔΝΗ", και με το κλείσιμο του χρόνου φωτίσαμε και την αθέατη, ως τότε, πλευρά των προνοιακών επιδομάτων».

Και με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα