Κατασκευάζουν τζαμί σε ερείπια εκκλησίας

Παμπάλαιαεκκλησία, στον νομό του Ντιγιάρμπακιρτης νοτιοανατολικής Τουρκίας, καταστράφηκελόγω αδιαφορίας της Διεύθυνσης Ιδρυμάτων,υποστηρίζει ο τοπικός ΣύλλογοςΑρχιτεκτόνων.

Τα ίχνη τηςεκκλησίας, που χρονολογείται από τηρωμαϊκή εποχή, ανακαλύφθηκαν το 2007 καιτο εύρημα είχε χαρακτηριστεί μνημείοΠροστατευόμενης Κληρονομιάς από τοΣυμβούλιο Πολιτιστικής και ΦυσικήςΚληρονομιάς της Τουρκίας.

Εν τούτοις το 2013άρχισε η κατασκευή ισλαμικού τεμένουςκαι μνήματος στην ίδια περιοχή, πουαναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενομήνα, οπότε θα αποδοθούν στο κοινό. ΟΔιευθυντής της Διεύθυνσης Ιδρυμάτων,κ.

Μετίν Εβσέν, δήλωσε ότι υπάρχουνστοιχεία που αποδεικνύουν ότι στηνπεριοχή βρίσκεται ο τάφος του πρώτουκυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, ΣουλτάνουΣάσα και τζαμί, ενώ δεν «βρέθηκαν άλλουείδους ερείπια, όπως π.χ. εκκλησίας».

Ο πρόεδρος τουΣυλλόγου Αρχιτεκτόνων του Ντιγιάρμπακιρ,Νετζατί Πιρίντσογλου, υποστηρίζει ότιτα ερείπια της εκκλησίας, ανακαλύφθηκανκατά τη διάρκεια των ανασκαφών, αλλάκαταστράφηκαν εσκεμμένα προκειμένου,πάνω σ' αυτά, να κατασκευαστεί το τζαμί.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα