Καταλήψεις μέσω facebook

Εκατοντάδες είναι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις με τους μαθητές να έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook για το συντονισμό τους.

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η κατάργηση του νέου συστήματος που προωθεί το υπουργείο, με αιχμή του δόρατος την Τράπεζα Θεμάτυων και το σύστημα εξετάσεων στο Λύκειο. «Λέμε όχι

στο νέο σύστημα και κάνουμε κάτι γι' αυτό», αναφέρει σχετικά το κεντρικό τους σύνθημα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ομάδες μαθητών φέρονται να προχώρησαν στη δημιουργία της ομάδας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» στο Facebook.

Μέσω αυτής, απηύθυναν έκκληση για συμμετοχή στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, συνεχίζουν να οργανώνουν καταλήψεις σε σχολεία, αλλά και αναρτούν φωτογραφίες από τα κλειστά σχολεία. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζουν σε σχετική ανάρτηση, περί τα 500 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στη χώρα.

«Πήραν το μήνυμα μας, οπότε κατάληψη και αύριο και μέχρι εκεί. Κρατήστε ημέρες καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές. Υ/Γ: Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ,και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει πρόσφατη ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός αριθμείς μέχρι στιγμής χιλιάδες «φίλους» στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα