Κατακτά νέα "κορυφή" ο S&P 500 με τη βοήθεια των αποτελεσμάτων

Βρίσκοντας στήριξη στα εντυπωσιακά κέρδη των Biogen και Apple, οι μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και health care ώθησαν τον S&P 500 στο νέο ιστορικό υψηλό των 1.987,01 μονάδων την Τετάρτη.

Η αγορά έμεινε ψύχραιμη απέναντι στις ανανεωμένες γεωπολιτικές εντάσεις μετά και τα νέα πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα απρόσμενα ισχυρά

εταιρικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου έχουν τροφοδοτήσει την πρόσφατη άνοδο της Wall Street, προσφέροντας στις μετοχές ανακούφιση από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Οι εταιρείες που συνθέτουν τον S&P 500 βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν αύξηση 5,6% στα κέρδη τους από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει βελτίωση της κερδοφορίας κατά 4,9% πριν την ανεπίσημη έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Δείκτες – Στατιστικά

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,48 μονάδων (0,18%) στις 1.987,01 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο επίπεδο- ρεκόρ που κατέκτησε στις 3 Ιουλίου. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 17,68 μονάδων (0,40%) και έκλεισε στις 4.473,70 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 26,910 μονάδες (0,16%) κλείνοντας στις 17.086,63 μονάδες, με ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Apple.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Goldman Sachs κλείνοντας στα 176,82 δολάρια με άνοδο 1,80 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,03%. Ακολούθησαν η Chevron Corporation με κέρδη 0,98% και κλείσιμο στα 133,88 δολάρια και η Exxon Mobil, η οποία έκλεισε στα 104,25 δολάρια με άνοδο 0,69%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Boeing (-2,34%), η Caterpillar (-1,53%) και η Cisco Systems (-1,04%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η ατζέντα οικονομικών μεγεθών ήταν κενή σήμερα αφήνοντας τους επενδυτές να στρέψουν την προσοχή τους στα εταιρικά κέρδη.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Boeing για το β΄ τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον κολοσσό της αεροναυπηγικής να αναβαθμίζει ταυτόχρονα τις προβλέψεις του για το σύνολο της χρήσης.

Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα εμφάνισε η PepsiCo, με τη μετοχή της να κλείνει στο +1,85% προσυνεδριακά.

Σε ανοδική τροχιά και η μετοχή της Delta Air Lines (+3,90%), με την αεροπορική να καταγράφει ανάλογα των εκτιμήσεων κέρδη ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο και ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις.

Άλμα 11% έκανε η μετοχή της Biogen, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας βιοτεχνολογίας εντυπωσίασαν τους επενδυτές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις σε επίπεδο πωλήσεων, εσόδων αλλά και guidance κερδών για το σύνολο της χρήσης.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν επίσης σήμερα την αντίδραση στα χθεσινά αποτελέσματα από μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή της Apple κατέγραψε άνοδο 2,6%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Οριακά κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Microsoft στον απόηχο της αναβάθμισης της μετοχής της από αναλυτή. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 7,1% στα κέρδη τριμήνου, απογοητεύοντας τους αναλυτές, καθώς δέχτηκε οικονομικό πλήγμα από την εξαγορά της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Nokia.

Keywords
Τυχαία Θέματα