Καταδίκασαν τη δολοφονία μέλους της Eulex

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασε την πρωινή επίθεση σε μέλη της ευρωπαϊκής αποστολήςστο Κόσοβο (Eulex) κατά την οποία σκοτώθηκε ένα μέλος της και προειδοποίησε ότι η χρήση βίας δεν είναι ανεκτή.

«Εκφράζωτα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του δολοφονηθέντος μέλους της Eulex, καθώς και στην κυβέρνηση και στο λαό της Λιθουανίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ

προς τα ΜΜΕ.

Ηχρήση βίας στο Κόσοβο είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή, υπογραμμίζει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και τονίζει ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟστο Κόσοβο (KFOR) σε συνεργασία με την Eulex θα συνεχίσει να εργάζεται για την εδραίωση ασφαλούς περιβάλλοντος και της ελεύθερης κυκλοφορίας στο Κόσοβο.

Τη δολοφονική επίθεση σε μέλη της Eulex στο βόρειο Κόσοβο καταδίκασε και ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος Σαλβατόρε Φαρίνα.

Οδιοικητής της NATOϊκής δύναμης στο Κόσοβο υπογράμμισε ότι η KFOR συνεργάζεται στενά με την Eulex και τις αρμόδιες αρχές για να απαντά σε καταστάσεις αστάθειας.

Η KFOR θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη σταθερού, δημοκρατικού πολυεθνικού και ειρηνικού Κοσόβου, σημείωσε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα