Ο καιρός την Παρασκευή

Οι πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

Αναλυτικότερα οι προβλέψεις της ΕΜΥ για αύριο

Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:

Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νότια το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιή συννεφιά με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το πρωί στις Σποράδες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά των νότιων περιοχών. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια ανατολικοί, ΒΑ. Η θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι. Άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα βόρεια το πρωί. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και στα νότια δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6, που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση 3-7 ημερών
Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ΝΑ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι αναμένονται σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές του νοτίου Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Στερεάς. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ΝΑ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, κυρίως τη Δευτέρα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Τέλος, για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα