Κατά της μπούργκας ο Άμποτ

Ο αρχηγός του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών, Τόνι 'Αμποτ, υποσχέθηκε ότι την Πέμπτη θα δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα της παράταξής του το οποίο θα περιλαμβάνει «μέτριες περικοπές σε δημόσιες δαπάνες».

Το Εργατικό κόμμα σφυροκοπούσε έως τώρα την αντιπολίτευση για την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το κοστολογημένο πρόγραμμά της υποστηρίζοντας πως αν οι συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές θα προβούν σε δραστικές περικοπές στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια.

Ο κ. 'Αμποτ

είπε ότι κάποιες από τις περικοπές δεν θα είναι αρεστές σε κάποιους αλλά «δεν θα έχουν επιπτώσεις στον μέσο πολίτη».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η αντιπολίτευση δημοσιοποιήσει το κοστολογημένο πρόγραμμά της, την Πέμπτη, θα ισχύει πλέον η απαγόρευση στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που σημαίνει πως τα άλλα κόμματα δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν κριτική μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Στο μεταξύ ο κ. 'Αμποτ αναφερόμενος στο Συριακό τάχθηκε κατά την στρατιωτικής εμπλοκής της Αυστραλίας και απέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν κατέχει την εξωτερική πολιτική.

Στο μεταξύ ο κ. 'Αμποτ υπερασπίστηκε υποψήφιο του κόμματος του που καταφέρθηκε εναντίον της μπούρκας λέγοντας ότι και ο ίδιος ενοχλείται από την μπούρκα και δεν θα ήθελε να είναι διαδεδομένη στην αυστραλιανή κοινωνία.

«Από την άλλη είμαστε ελεύθερη χώρα και ο καθένας ντύνεται όπως του αρέσει» είπε.

Παράλληλα ο κ. 'Αμποτ ανακοίνωσε νέα σκληρά μέτρα για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.

«Θα δίνουμε στην αστυνομία τα ονόματα των αιτούντων άσυλο που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην κοινωνία μας» είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως όσων αιτούντων άσυλο απορρίπτεται το αίτημά τους να γίνουν δεκτοί ως πρόσφυγες στην Αυστραλία δεν θα έχουν δικαίωμα να ζητούν δωρεάν νομική βοήθεια από το αυστραλιανό κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα