7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας

Το 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ετοιμάζεται και φέτος στην Σίφνο από τις 5 εώς και τις 7 Σεπτέμβρη, όπου «θα στρωθεί ένα μεγάλο τραπέζι» στην κεντρική πλατεία του Αρτέμωνα.Νησιώτικες πίτες, γλυκό καρπούζι αλλά και μαγειρευτοί κόκκορες θα περιμένουν στην παραλία της Σίφνου, όπου ταυτόχρονα θα στηθεί και μια μεγάλη γιορτή με μουσικές και πολλά άλλα.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και Συλλόγων, θα φιλοξενήσει και φέτος αντιπροσωπείες

μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών από τα Κυκλαδονήσια, σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό.


Κινητήριος δύναμη της προσπάθειας θα αποτελέσει η εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων και οι δυνατές σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Κυκλαδιτών όλα αυτά τα χρόνια.


Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακές τέχνες και έθιμα από την Σίφνο και τα συμμετέχοντα νησιά, θα παραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά(Παιδομαγειρέματα), μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Τα παιδιά ή όσοι αισθάνονται ακόμα παιδιά που έχουν την διάθεση να δημιουργήσουν εδέσματα υγιεινής διατροφής υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων, μπορούν να συμμετάσχουν στα «Παιδομαγειρέματα», φορώντας πολύχρωμες ποδιές και σκουφάκια που θα τους προμηθεύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.


Το φετινό φεστιβάλ θα κλείσει με τη μουσική εκδήλωση «Άκου πως τραγουδά η ψυχή μου» με τη Μαρία Αναματέρου.

Ενέργειες της διοργάνωσης χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leader+.


Ο Δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγουτου νησιού, Μαρία Ναδάλη μίλησαν στην εκπομπή «Και γύρω γύρω πόλη» και στον Χήστο Κάππο.

Keywords
Τυχαία Θέματα