«Κάνουμε το παν δυνατόν για την οικονομία»

Η Ιταλία κάνει ό,τι είναι «απαραίτητο» προκειμένου «να διασωθεί όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα, ο οποίος εξάλλου χαρακτήρισε «επαρκή» την οικονομική βοήθεια που προσφέρθηκε στις ισπανικές τράπεζες.

Ενώ ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η Ιταλία ενδέχεται να μην αποτελεί πλέον αποκλειστικό στόχο των αγορών έπειτα από την προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό βοήθειας, ο Πασέρα διατρανώνει στον Τύπο της χώρας του πως η Ρώμη «κάνει τα πάντα

τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διασωθεί από χρηματοοικονομικής πλευράς».

«Η μεγάλη τούτη πειθαρχία στην οποία έχουμε υποβληθεί στον δημοσιονομικό τομέα μας τοποθετεί μεταξύ των χωρών που δύνανται ν' αντιμετωπίσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την χρηματοοικονομική αναστάτωση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη», διαβεβαιώνει ο Ιταλός υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες, ο Πασέρα-πρώην διευθυντής της μεγάλης ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo-έκρινε πως η Ευρώπη «ανταποκρίθηκε με επαρκή τρόπο» στη Μαδρίτη, η οποία παρουσίασε ένα «αξιόπιστο σχέδιο». «Ουδείς μπορεί να σωθεί αφ ‘εαυτού του», σχολίασε ο Πασέρα.

Ερωτηθείς σχετικά με το κόστος ενός τέτοιου σχεδίου βοήθειας προς την Ιταλία, ο ίδιος υπουργός τόνισε πως «το να μην σώσουμε την Ευρώπη και να αφήσουμε το ευρώ να καταρρεύσει θα ήταν πολύ περισσότερο δαπανηρό από το να προσφέρουμε βοήθεια στις χώρες που δυσκολεύονται».

Ο Πασέρα, ο οποίος επεξεργάζεται μία σειρά νέων μέτρων που αποβλέπουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, παραδέχθηκε πως «θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη» στην Ιταλία όσον αφορά την ανάπτυξη, δεδομένης της ύφεσης, στην οποία έχει βυθισθεί η χώρα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα