«Κανείς δεν αμφισβητεί την πορεία της Οικονομίας»

Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το φθινόπωρο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Απαντώντας στη σχετική ερώτηση επεσήμανε "Ναι το αποκλείω. Άλλωστε και πέρυσι τον Απρίλιο κάποιοι προέβλεπαν ή εκτιμούσαν, αν θέλετε, ότι "θα αναγκαστούμε να πάρουμε νέα μέτρα". Και έπεσαν έξω...Το ίδιο προέβλεπαν και τώρα. Και έπεσαν έξω ξανά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε".

Ο κ. Σαμαράς
σημειώνει ότι παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνεται της "μεταρρύθμισης στο δημόσιο", λέγοντας ότι "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο".

Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ. Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι "η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα" αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. "Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά".
Keywords
Τυχαία Θέματα