Καμικάζι βομβιστής ο δράστης

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είναι μια επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή του καμικάζι και ενός τούρκου φρουρού ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας ΑλααντίνΓιουκσέλ.

"Υπάρχουν δύο νεκροί, ο καμικάζι κι ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας. Μια γυναίκα που ήταν εκεί για να πάρει θεώρηση εισόδου (βίζα) τραυματίσθηκε", δήλωσε ο Γιουκσέλ μιλώντας

σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία.

Έκκλησηγια ανάληψη παγκόσμιας προσπάθειας μεστόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατικώνστοιχείων απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργόςΤαγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνοντας ότι ηέκρηξη, οφειλόταν σε επίθεσηαυτοκτονίας. Από την έκρηξη έχασαν τηζωή τους ο καμικάζι βομβιστής και έναςΤούρκος φρουρός, ενώ τραυματίσθηκανδύο άλλοι φρουροί και σοβαρότερα μίαγυναίκα η οποία προσερχόταν στην πρεσβείαγια θεώρηση διαβατηρίου.

Σύμφωναμε τον υπουργόΕσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρο δράστης, περίπου 30 ετών, πιστεύεταιότι ήταν Τούρκος πολίτης, ενώ η τουρκικήαστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειταιγια πρώην φυλακισμένο, μέλος τουΕπαναστατικού Λαϊκού ΑπελευθερωτικούΚόμματος-Μετώπου

Οιαρχές των ΗΠΑ γνωστοποίησαν ότισυνεργάζονται ήδη με τις τουρκικές καισυνιστούν στους Αμερικανούς πολίτεςνα μην επισκέπτονται τις διπλωματικέςαποστολές στην Τουρκία και να αποφεύγουνδιαδηλώσεις και μεγάλες συναθροίσειςμέχρι νεωτέρας.

Ηεπίθεση συμπίπτει με την ανάπτυξηΝΑΤΟϊκών πυραύλων Πάτριοτ στην τουρκικήεπικράτεια, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα