Καλοκαιρινός Οκτώβρης

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τους ασθενείς ανέμους στα πελάγη και την τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος, άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:
Γενικά αίθριος με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο, κατά τόπους, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενιά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι, ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι, ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη, με αραιές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια της χώρας και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα