Και η Ελλάδα στην άσκηση κυβερνοάμυνας

Στην άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, που είναι σε εξέλιξη, συμμετέχει και η Ελλάδα. Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των κρατών μελών της συμμαχίας στις διαδικασίες εντοπισμού, αναφοράς και αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό-επιχειρησιακό-τακτικό), καθώς και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τόσο σε θέματα συνεργασίας μεταξύ Εθνικών φορέων, αλλά και μεταξύ των Κρατών-Μελών. Σε εθνικό επίπεδο στην άσκηση , η οποία διεξάγεται

σε ετήσια βάση από το 2008,συμμετέχουν η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, επιτελείς των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων, καθώς και λοιποί δημόσιοι φορείς κυβερνοάμυνας και εθνικοί πάροχοι διαδικτύου. Η νατοϊκή άσκηση που ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και έχει την κωδική ονομασία "Cyber Coalition 13".

Με αυτή την άσκηση, δοκιμάζονται ακόμη τα διαδικτυακά συστήματα ασφαλείας του ΝΑΤΟ , που εκσυγχρονίζονται διαρκώς με στόχο να παραμένουν απρόσβλητα σε «χακερς» και άλλους διαδικτυακούς «πειρατές» με ύποπτες διασυνδέσεις.


Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα