«Ιστορικό σφάλμα το κούρεμα»

Οι εξελίξεις στην Κύπρο μονοπώλησαν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ιστορικό σφάλμα χαρακτήρισε την απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οφείλει να την διορθώσει για να σταθεροποιηθεί η Κύπρος

και να αποφευχθούν οι παρενέργειες». «Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά συνολικότερα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου», σημείωσε ενώ τόνισε πως η ύφεση απειλεί πλέον και τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει», δήλωσε ο Υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων και το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο εκτός από τις περιπτώσεις που αφορούν επίορκους, ενώ για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είπε πως θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο.

Ερωτηθείς για τη διοικητική μεταρρύθμιση ο κ. Κουβελης τόνισε ότι «προχωρά κανονικά εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταγράψει σημαντικότατα αποτελέσματα».

Για το ειδικό τέλος των ακινήτων, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως το μέτρο «τελειώνει το Μάιο» και ότι δεν υπάρχει θέμα διατήρησής του εως το τέλος του χρόνου, καθώς -όπως είπε- θα έπρεπε να εισαχθεί εκ νέου και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με βάση τη συμφωνία των τριών αρχηγών της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα