Ιστορική η αυριανή μέρα για την Σερβία

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ενόψει της αυριανής, πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης Σερβίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ότι είναι περήφανος, επειδή είναι ένας από τους λίγους Σέρβους πρωθυπουργούς που μπορεί να επαινεθεί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα που θα θυμούνται οι επόμενες γενιές.

«Η αυριανή είναι ιστορική μέρα για τη Σερβία, επειδή για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι κάτι θα συμβεί και δεν θα κάνουμε μόνον αναγγελίες», τόνισε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο
πρωθυπουργός της Σερβίας είπε ότι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες με τη σερβική αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ένταξης στην ΕΕ, Ίβαν Μρκιτς και Μπράνκο Ρούζιτς και η επικεφαλής της σερβικής ομάδας των διαπραγματεύσεων, Τάνια Μίστσεβιτς και ότι από την πλευρά της ΕΕ θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.

«Η κυβέρνηση της Σερβίας υιοθέτησε την εισαγωγική δήλωση που θα παρουσιαστεί αύριο και το κείμενο θα εμπεριέχει τη θέση της Σερβίας για το διαπραγματευτικό πλαίσιο της ΕΕ και την άποψή μας για τη ροή των διαπραγματεύσεων. Αφορά την οικοδόμηση αντίληψης της κοινωνίας προς την οποία η Σερβία πρέπει να προχωρήσει και η ΕΕ δεν είναι μόνον στόχος, αλλά και μέσο με το οποίο θα εκσυγχρονίσουμε το σύστημά μας», τόνισε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι στόχος της Σερβίας είναι το έργο της προσχώρησης στην ΕΕ να ολοκληρωθεί έως το 2018 και ότι αναμένει έως το 2020 η Σερβία να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τα πάντα έως το 2018 και τότε πλέον δεν θα εξαρτάται από εμάς αν θα γίνουμε δεκτοί στην ΕΕ το 2020», δήλωσε ο κ. Βούτσιτς χαρακτηρίζοντας την αυριανή μέρα μεγάλη και σημαντική για τη Σερβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα