Ιράν: Διαψεύδει μείωση της πετρελαιο-παραγωγής

Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Κασεμί δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν παράγει 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για μείωση της παραγωγής στα 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Το Ιράν εξακολουθεί να παράγει 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου

ημερησίως», δήλωσε σύμφωνα με το Isna στο Κασεμί στο περιθώριο μια Συνόδου για την Ενέργεια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) εκτίμησε ότι η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ ο επίσημος αριθμός που ανακοίνωσε η Τεχεράνη ήταν 3,7 εκατομμύρια.

Ο Κασεμί παράλληλα διέψευσε ότι οι εξαγωγές του Ιράν έπεσαν τον Σεπτέμβριο περίπου στα 860.000 βαρέλια ημερησίως, όπως αναφέρει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, έναντι 2,2 εκατομμυρίων στο τέλος του 2011.

«Παρά τις απόπειρες των δυτικών χωρών να εμποδίσουν τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, παράγουμε βάσει των πλήρων δυνατοτήτων μας (...) και οι εξαγωγές ήταν σταθερές στη διάρκεια των τελευταίων μηνών», υπογράμμισε ο Κασεμί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα