Βουτιά του Νταου Τζόουνς

Με πτώση των δεικτών εκτυλίχθηκε το πρώτο μέρος της σημερινής συνεδρίασης στην Γουόλ Στριτ, μετά την ανακοίνωση σειράς αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και των προοπτικών που συνεπάγονται.

Λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς έχανε σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμό του σχεδόν 200 μονάδες, πέφτοντας στις 13.150 (-1,1%).

Περίπου την ίδια ώρα, ο Nasdaq

Composite (προηγμένη τεχνολογία, ναυτιλία) κατέγραφε μικρότερες απώλειες, 35 μονάδων, πέφτοντας στις 2.980.

Ο δείκτης Standard&Poor's επίσης έχανε έδαφος - κατά ποσοστό 1,38% ή κατά 20 μονάδες, και έπεσε στο (χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες 50 συνεδριάσεις) επίπεδο των 1.410 μονάδων.

"Μετά την απογοήτευση που προκάλεσε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, που διαμορφώνουν απογοητευτική προοπτική, οι τιμές ενός μεγάλου ποσοστού μετοχών πέφτουν σήμερα" εκτίμησε ο επενδυτικός οίκος Charles Shwab. Ο οίκος εστίασε, ταυτοχρόνως, στην προοπτική, "λόγω οικονομικής κρίσης", να αποφασιστούν εκατοντάδες απολύσεις, κατά εκτιμήσεις 1.500, στην εταιρία χημικών DuPont. Σε αυτή την εξέλιξη αποδόθηκε η πτώση του Ντάου Τζόουνς.

Απογοήτευσαν επίσης ως προς τις προσδοκίες που υπήρχαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας 3M, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού υποχώρησε σήμερα στο 1,768% από 1,798% τελική χθες Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου συρρικνώθηκε στο 2,919% -από 2,947% χθες-, "εν αναμονή και του πορίσματος της διήμερης συνόδου της Νομισματικής Επιτροπής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed)", κατά την εκτίμηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα