ΗΠΑ στην Επιτροπή της Βενετίας

Αίτημα για την συμμετοχή των ΗΠΑ στην "Επιτροπή της Βενετίας" του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέβαλε το αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών.

Την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχουν ως πλήρες μέλος, στην Επιτροπή για την Δημοκρατία μέσω της εφαρμογής του Νόμου ("Επιτροπή της Βενετίας") του Συμβουλίου της Ευρώπης μετέφερε στην επιτροπή υπουργών του οργανισμού το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το

γεγονός επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγιορν Ζάγκλαντ, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτρέψει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να συνεργάζονται πιο στενά για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας τόσο στα κράτη-μέλη του ΣτΕ όσον και στις ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις εργασίες της Επιτροπής της Βενετίας ως κράτος-παρατηρητής αλλά εφόσον η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ εγκρίνει, τις προσεχείς εβδομάδες το αίτημα τους, θα μπορούν να συμμετέχουν ως πλήρες μέλος στην Επιτροπή, με δικαίωμα ψήφου και ενεργού συμμετοχής στην διαμόρφωση των σχετικών αποφάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα