ΗΠΑ: για το Κυπριακό

Την ικανοποίησή της για την ομιλία του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου της Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ιδιαίτερα τις αναφορές του κ. Ρούμπιν ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Κύπρο

στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και ότι η χώρα του επιθυμεί την άμεση ενδυνάμωση των δεσμών με την Κύπρο.

Επίσης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι θετικότατο γεγονός αποτελεί πως ο Αμερικανός αξιωματούχος αναγνωρίζει για το κυπριακό πρόβλημα ότι το στάτους κβο είναι άδικο και πρέπει να τερματιστεί, καθώς και ότι δεν είναι καλή προσέγγιση η επιστροφή στο σχέδιο Ανάν.

Περαιτέρω η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει την δήλωση του κ. Ρούμπιν ότι οι ΗΠΑ δείχνουν κατανόηση στο θέμα των εποίκων παραπέμποντας, μάλιστα, στην Τουρκία για τη λύση του. Τέλος, θετική κρίνεται η στήριξη των ΗΠΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αμερικανό αξιωματούχο στην πρόταση της Λευκωσίας για την Αμμόχωστο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα