Δεν θέτει ζήτημα πλειστηριασμών

Ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θέτει θέμα πλειστηριασμών δίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ο ΓΓ της ΕΕΤ, Χρ. Γκόρτσος, τόνισε από το βήμα της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ότι «σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει πίεση από τις τράπεζες για το θέμα των πλειστηριασμών» και πως «τα πιστωτικά ιδρύματα

δεν θέλουν να ξαναμαζέψουν αυτοκίνητα και σπίτια».

Αναφερόμενος στις προσωρινές διαταγές, ο κ. Γκόρτσος εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί αυτές - όπως είπε - εκδίδονται χωρίς αυστηρούς δικονομικούς κανόνες, και άρα δεν παρέχουν την ασφάλεια δικαίου που πρέπει.

Εν τω μεταξύ, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής στη Βουλή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δύο μέλη της, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, ανέφεραν σε συνέντευξή τους στον ΑΝΤ1, ότι θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο ρητή διάταξη για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2014 ή το τέλος του 2015.

Τις πραγματικές προθέσεις αυτής της κυβέρνησης τις μαθαίνουμε από τις υποτιθέμενες ατυχείς δηλώσεις, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, κατηγορώντάς την ότι τα δίνει όλα για τις τράπεζες και αδιαφορεί για τα νοικοκυριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα