ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο για το χρέος

Τέλος στο αδιέξοδο στις ΗΠΑ, καθώς εγκρίθηκε, μετά από τη Γερουσία, και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος που αποτρέπει τη στάση πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που παρέμεναν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου. Με τον σχετικό νόμο επεκτείνεται το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν

να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ανοίγουνκαι πάλι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Περιλαμβάνονται, επίσης, σχετικά μικρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το νόμο Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το γνωστό Obamacare. Αναμένεται δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα