Ψηφίζουν για την αναστολή χρηματοδότησης

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος θα οριστεί σήμερα από την Ολομέλεια Εφετών, περνά ο φάκελος της Χρυσής Αυγής. Το απόγευμα εξάλλου συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της βουλής, η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της οργάνωσης. Μετά από επαφές που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις της τροπολογίας επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα

και πως η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται μετά από απόφαση της Βουλής, με ονομαστική ψηφοφορία και με στόχο την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Τη δική της τροπολογία κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ χθες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε νέο αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρου και Κασιδιάρη για τα επεισόδια στον Μελιγαλά. Υπέρ της άρσης ασυλίας 6 Χρυσαυγιτών τάχθηκε η πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η πρώην υποψήφιας βουλευτης της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, της οποίας το όνομα βρέθηκε σε σημειώσεις του πρώην διοικητή του τάγματος ασφαλείας του Αγιου Παντελεήμονα.
Κατηγορείται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πλήθος όπλων, καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ναζιστικά σύμβολα, σημαίες, σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ εντόπισαν εισαγγελέας και αστυνομικοί, κατά την έρευνα στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία, στο Πανόραμα της Βούλας, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Ανάμεσα στα νέα ευρήματα, 10 πιστόλια για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής, βλήμα όλμου, 24 διόπτρες, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων όπλων και φυσίγγια.

Εν τω μεταξύ, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στον επιστάτη του επιχειρηματία. Ο επιστάτης κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή από κοινού με τον εργοδότη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα