Στο Taxisnet η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών απευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών, παρέχοντάς τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη Φορολογική Διοίκηση

και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την κατάσταση των οικονομικά ασθενέστερων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις.

Η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Την ικανοποίησή του για τη διάταξη εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση αυτή «όχι μόνο ανακουφίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δίνοντας τη δυνατότητα εξόφλησης των υποχρεώσεών τους, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στη δυνατότητα αύξησης των εσόδων του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων». Ανεπαρκή για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων χρεών που συνεχώς αυξάνονται και για την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών που χρωστούν, κρίνει η Αντιπολίτευση τη νέα ρύθμιση, αναφέροντας ότι το ύψος της δόσης δεν συνδέεται με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Κατά τα λοιπά νέες επιβαρύνσεις έρχονται για τους φορολογούμενους με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης να παρατείνεται για άλλα δύο χρόνια έως το 2016 έστω και μειωμένη, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες φορολογούμενοι θα εξαιρεθούν από τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ αφού στο εισόδημα υπολογίζονται τυχόν αποζημιώσεις από απόλυση και τα διάφορα επιδόματα.

μετά από τις επίμονες πιέσεις της τρόικας στην κυβέρνηση για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών, θα οδηγήσει τους φορολογουμένους σε πρόσθετη απώλεια εισοδήματος 1,53 δισ. ευρώ. Μπορεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης να μειώνεται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά οι αθροιστικές επιβαρύνσεις για τα εισοδήματα των πολιτών από τον «έκτακτο» αυτό φόρο που θεσπίστηκε το 2011 θα ανέλθουν συνολικά στα 5,438 δισ. ευρώ.
Μετά την συνταγματικότητα της περικοπής των κυρίων συντάξεων που έκρινε προ δεκαημέρου το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, Συνταγματικές έκρινε το πρώτο τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά λόγω μείζονος σπουδαιότητας του ζητήματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα