Η Ζ. Μακρή στον ΑΘΗΝΑ984

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε στις 27/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για ενδεχόμενη συγχώνευση ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ:

«Δεν είναι στις προθέσεις μου να εξετάσω αυτό το ενδεχόμενο, αλλά θα ήταν πολύ βιαστικό να δεσμευτώ απολύτως, υπό την έννοια, ότι δεν έχω την
σχετική ενημέρωση... Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να πω ότι δεν είναι στις προθέσεις μου. Θα είναι για μένα η έσχατη λύση, όταν δεν θα έχω άλλο περιθώριο να συμβιβάσω αυτά τα πράγματα ή να λειτουργήσουν, όπως απαιτούν και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και η ορθολογική χρήση και η διαχείριση των οικονομικών».

* Για την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου:

«Εάν εξαρτάται από μένα, αποκλείεται να αντικατασταθεί. Το είπα και στην ίδια, θα το πω και δημόσια ότι είναι εξαιρετική και πολύτιμη συνεργάτης. Δεν θα είναι δική μου εισήγηση ή απόφαση».

* Για την αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ:

«Δεν είναι κάτι το οποίο αποφάσισα εγώ. Ήταν προαποφασισμένο και γνωστό. Νομίζω ότι και ο κ. Παπαγεωργόπουλος πρέπει να το γνώριζε. Δεν ήταν μια βιαστική αντικατάσταση και δεν έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Ήταν κάτι που άκουγα να συζητιέται... Ξέροντας τον κ. Κοντό, πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θα αρπάξει τον ταύρο από τα κέρατα. Καμία, μα καμία μομφή, στον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος ήταν πρόθυμος να δίνει λύσεις, να απαντά, να ακούει και να συνεργαστεί. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος φέρνει και την δική του, προσωπική, όχι απλώς προσέγγιση, αλλά πρακτική. Καμιά φορά είναι και αναζωογονητική και χρειάζεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα