Η Β. Κιντή στον ΑΘΗΝΑ984

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάσω Κιντή, μίλησε στις 13/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο Αθηνών:

«Οι πρυτανικές αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Χτες, χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές βρισκόμασταν σε ομηρία από δεκαπέντε άτομα... Δεν είναι μόνο οι εκλογές
που παρεμποδίζονται και παρακωλύονται, αλλά όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στον αέρα, εξαιτίας αυτών των δεκαπέντε ατόμων. Η πρυτανεία, αφού έγινε αυτό και επί δύο ώρες, θεωρούσε ότι δεν έχει ενημέρωση δεν έκανε, ούτε και κάνει τίποτα. Ακόμα είμαστε στην ίδια κατάσταση, γιατί θεωρώ ότι συμπλέει με τη λογική -η οποία επικρατεί επί πέντε χρόνια, από την εποχή της κας Γιαννάκου-, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι νόμοι του κράτους να εφαρμοστούν στο πανεπιστήμιο. Φαίνεται ότι αποτελεί "βιλαέτι" κάποιων και οι  νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Δεν υπάρχει καμία συλλογική νομιμοποίηση για όλες αυτές τις ενέργειες, αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει και αντίδραση. Από χτες, που έγιναν αυτά τα αίσχη στο πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν υπάρχει αντίδραση από τα κόμματα, τις παρατάξεις, το υπουργείο Παιδείας, ούτε την πρυτανεία βεβαίως. Τουλάχιστον, να το καταδικάσει λεκτικά. Ούτε καν αυτό... Οι πρυτανικές αρχές έχουν καταστήσει ουραγό το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρατηρούμε αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα