''Η Τέχνη Του Δρόμου'' στον ΑΘΗΝΑ984

Έως τις 30 Μαΐου, οι λάτρεις της τέχνης του graffiti μπορούν να επισκεφθούν μια ξεχωριστή έκθεση, που φιλοξενείται από την ομάδα «Stigma Lab», στα Εξάρχεια. Οι ιδρυτές της ομάδας «Stigma Lab» -οι οποίοι δεν επιθυμούν να αναφέρονται με τα ονόματά τους-, μίλησαν στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα», με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. Στη δημοσιογράφο Μαρία Τιγκιρίδου,  μεταξύ άλλων, είπαν:

Α: «To "Stigma Lab" βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Μεταξά
4, στα Εξάρχεια. Kαι ονομάζεται "Stigma Exhibition Street Art Laboratory Workshop", γιατί προωθούμε, παράγουμε και δημιουργούμε την τέχνη του δρόμου. Επίσης, στο χώρο μας εκθέτουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες Ελλήνων καλλιτεχνών, που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το graffiti και αργότερα με το street art. Οι δύο πρώτες μας εκθέσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο με τους "101", ένα ευρωπαϊκό γκρουπ που έχει μέλη από Αυστραλία, Αγγλία, Ελλάδα και η δεύτερη έκθεση ήταν από ένα από τα πιο σοβαρά και παλιά γκρουπ, τους "Heroes". Η έκθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο μας, θα κρατήσει μέχρι τις 30 του μήνα. Είναι ένα project βασισμένο στην τέχνη του δρόμου και αυτό που θα δει το κοινό είναι έργα καλλιτεχνώ,ν που ασχολούνται αποκλειστικά με το graffiti και τη street art».

Β: «Το "Stigma Lab" έχει γίνει ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του απλού κόσμου και του κόσμου του graffiti. Εδώ μπορούν να έρθουν καλλιτέχνες, να εκθέσουν τα έργα τους και ό,τι πραγματικά έχουν κάνει, με επιρροές από την τέχνη του δρόμου. Kαι μπορεί να έρθει ο απλός κόσμος, για να δει τι πραγματικά είναι η street art σκηνή... Έχουμε σκοπό, χωρίς διακρίσεις, να δώσουμε τη δυνατότητα στον καθένα να εκθέσει τα δημιουργήματά του. Μέσα από το "Stigma Lab", έχουμε σκοπό να εκπροσωπούμε αυτούς τους καλλιτέχνες, ώστε εταιρίες και άλλοι χώροι που έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν την street art σε κάποια projects τους, να μπορέσουν να έχουν μια υπεύθυνη δουλειά μαζί μας, για να τους παράγουμε ένα έργο το οποίο θα τους ευχαριστήσει. Παράλληλα, το "Stigma Lab" έχει σκοπό να διοργανώσει εκθέσεις και να προμοτάρει τους καλλιτέχνες της street art σε άλλες γκαλερί, εκτός του χώρου μας. Έχουμε κανονίσει εκθέσεις, ως τον Οκτώβριο. Κυρίως έχουμε αφοσιωθεί σε Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά στο μέλλον σκοπεύουμε να φέρουμε και ξένους καλλιτέχνες, ώστε να δείξουμε στην ελληνική σκηνή τι γίνεται στο εξωτερικό και να ανοίξει περισσότερο το μυαλό του κόσμου και να κάνει αποδεκτή τη street art σκηνή... Σκεφτήκαμε ότι επειδή θα έχουμε ένα χώρο, ο οποίος θα έχει προϊόντα που θα αποσκοπούν στη δημιουργία street art -δηλαδή, spray, μαρκαδόρους, πινέλα, καμβάδες-, εκμεταλλευτήκαμε τα παραπάνω τετραγωνικά, ώστε να εκθέτουμε και τα έργα τους, για να έχει άμεση πρόσβαση αυτός που θα έρθει να πάρει το spray, να δει κάποια αξιοθαύμαστα έργα παιδιών που έχουν μια μακροχρόνια πορεία στο χώρο. Επειδή ζήσαμε κάποια χρόνια στο εξωτερικό, έχουμε δει τις επιρροές της street art, είχαμε δει αρκετές εκθέσεις σε γκαλερί και πάντα υπήρχε ένας χώρος, ο οποίος
Keywords
Τυχαία Θέματα