«Η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει»

Επίθεση στην Κυβέρνηση αλλά και αιχμές στην προηγούμενη διακυβέρνηση που δεν έκλεισε τη συμφωνία άφησε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ερωτώμενως για τις καταθέσεις είπε ότι είναι εγγυημένες όσο ήταν πριν κλείσουν οι τράπεζες. Τέλος συμπλήρωσε ότι θα μπορέσει η χώρα να πάρει μια καλύτερη συμφωνία μετά το ναι του δημοψηφίσματος.

«Όσο
εγγυημένο ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα ότι δε θα κλείσουν οι τράπεζες. Να ψηφίσω “Ναι” για να μπορέσω να κρατήσω ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχει η Ευρώπη και αυτή τη δυνατότητα να μας προσφέρει μία καλύτερη συμφωνία από αυτή που υπάρχει σήμερα στο τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσε η χώρα να πετύχει μία πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή η οποία υπάρχει στο τραπέζι. Πάντα υπήρχε αυτή η συμφωνία στο τραπέζι, η δικιά μας κυβέρνηση δεν κατάφερε να την εφαρμόσει πλήρως και αυτή επειδή σε ένα βαθμό υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα είναι αδύνατο να εφαρμόσει μία τέτοια πολιτική διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσει το κράτος.

Η κυβέρνηση χθες και προχθές υπέγραψε μία σειρά από ΦΕΚ όπου τοποθετεί ξανά στον κρατικό μηχανισμό διαθέσιμους, οι οποίοι είχαν βγει σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διορίζει ξανά κόσμο στο Μετρό, την ώρα που χάνεται η χώρα πραγματικά το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πως θα εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια της. Και η απορία που έχω εγώ βέβαια είναι αν το 12% ο κ. Κατρούγκαλος θα το πάρει σε ευρώ ή δραχμές.

Αν ο ελληνικός λαός τελικά επιλέξει το “Όχι” δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ίσως και για το θεαθήναι να διαπραγματευτεί για καλύτερη συμφωνία και μετά θα οδηγήσει νομοτελειακά τη χώρα έξω από το ευρώ, κάτι το οποίο είπε και με πολύ κυνικό τρόπο ο κ. Φίλης. Αποκαλύπτεται τώρα η Τρόικα της δραχμής και αναφέρομαι στα τρία κόμματα, τα οποία ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή».
Keywords
Τυχαία Θέματα