Η Σ. Βούλτεψη στον ΑΘΗΝΑ984

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στις 27/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Αυτήν την στιγμή, έπρεπε να αντιμετωπιστεί ένα λάθος, το οποίο είχε γίνει. Έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα, ώστε να σταθεί δυνατόν να διορθωθεί το λάθος και εγκαίρως να λάβουν τις ειδοποιήσεις τους, να τις δουν στο TAXIS οι φορολογούμενοι... Ουσιαστικά είναι 400 περιοχές, γιατί υπάρχουν και οικισμοί
που έχουν δύο σπίτια. Είναι γύρω στις 400 με 450 περιοχές. Μιλάμε για την διόρθωση ενός λάθους, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και το οποίο διορθώνεται με αυτή την διάταξη. Σε αυτή την διάταξη, έχουν συμπεριληφθεί και η Κεφαλλονιά, αλλά και το γεγονός ότι θα μπορούν να πάρουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές φόρου αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται...
Παραμένει ανοιχτό στο πλαίσιο των φοροελαφρύνσεων. Αυτήν την στιγμή, αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η διόρθωση του λάθους και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ωφεληθούν, όσο έπρεπε, από τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ... Οι διατάξεις κατατίθενται σήμερα στην Βουλή. Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ψηφιστεί».

* Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα... Εμείς έχουμε ουσιαστικά ένα ποινικό νομοσχέδιο αντιμετώπισης συμπεριφορών, οι οποίες οδηγούν σε ρατσιστική βία».

Δημοσιογράφος: Ρατσιστική βία μπορεί να θεωρηθεί και η βια με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό...

Σ. Βούλτεψη: «Βεβαίως, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο το σύμφωνο συμβίωσης».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, δεν θα υπάρξει τέτοια διάταξη;

Σ. Βούλτεψη: «Σε αυτό το νομοσχέδιο, όχι».

* Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές, δεν εννοεί ότι υπάρχουν οι 180 για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εννοεί ότι υπάρχουν 180 υπεύθυνοι βουλευτές, για να συμβάλλουν, ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί ξανά σε πρόωρες εκλογές, κάτι το οποίο δεν θα την ωφελούσε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα