Τσίπρας: Η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

Την βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την διέξοδο από την κρίση, διατηρώντας την ενότητα της Ευρώπης, εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 9.30μμ ώρα Ελλάδας.

Όπως είπε επίσης δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε επισήμως προχθές η ελληνική πλευρά στους θεσμούς. Δεν αναμένεται συμφωνία στην αποψινή συνάντηση λέει η Κομισιόν. Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια. Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται για αύριο στις 6.30 το απόγευμα, το προγραμματισμένο για σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης Euroworking Group, σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.

Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «από προχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα στην κρίση στην Ευρώπη και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω στην πρόταση αλλά ούτε κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε από την πλευρά των θεσμικών ετέρων».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συζητήσουν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μίας ενωμένης Ευρώπης που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ. Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση, είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα