Η οικογένεια του Σόμερς επικρίνει την αποτυχημένη επιχείρηση για τη διάσωση του ομήρου

Η μητριά του Λουκ Σόμερς, του αμερικανού ομήρου που σκοτώθηκε από τους απαγωγείς του το Σάββατο στην Υεμένη, στη διάρκεια μιας αποτυχημένης αμερικανικής επιχείρησης διάσωσης, εξέφρασε, με δηλώσεις της που δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα "Τάιμς", τη λύπη της για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε βία για να επιχειρηθεί η απελευθέρωσή του. «Δεν είχαμε ενημερωθεί για την κατάσταση», δήλωσε προς τη βρετανική εφημερίδα η Πένι Μπέρνμαν, η μητριά του Σόμερς.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας του Σόμερς είναι «αρκετά θυμωμένος επειδή, αν δεν είχε

γίνει αυτή η απόπειρα διάσωσης, ο γιος του θα ήταν ακόμη ζωντανός».

«Είμαστε βέβαιοι πως ο Λουκ θα υποστήριζε στην Υεμένη τις συνομιλίες (που διεξάγονταν για να εξασφαλισθεί η απελευθέρωσή του) μάλλον, παρά τη χρήση βίας», διαβεβαίωσε μιλώντας στους "Τάιμς".

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, ο Λουκ Σόμερς, ένας 33χρονος φωτοειδησεογράφος που είχε απαχθεί το Σεπτέμβριο του 2013 στη Σαναά, και ο Πιέρ Κόρκι, ένας νοτιοαφρικανός εκπαιδευτικός που κρατείται από τον Μάιο του 2013, «δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της οργάνωσης Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο ίδιος «ενέκρινε αυτή την επιχείρηση διάσωσης σε συντονισμό με την υεμενιτική κυβέρνηση» έπειτα από «πληροφορίες που έδειχναν ότι η ζωή του Λουκ βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο».

Οι υεμενιτικές αρχές υποστηρίζουν, όπως και η Ουάσινγκτον, πως οι απαγωγείς «πυροβόλησαν τους δύο ομήρους για να τους σκοτώσουν» αφού «αρνήθηκαν να παραδοθούν».

Δέκα μαχητές της αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν και τέσσερα μέλη των υεμενιτικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σαναά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα