«Η Ελλάδα θέλει χρόνο για την τελευταία δόση»

Η Ελλάδα μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για την τελευταία δόση, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ενόψει του σημερινού Eurogroup, προσθέτοντας πάντως ότι η χώρα συνολικά βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Όπως αναφέρει το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να εφαρμόσει το συμφωνηθέν

πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να καθοριστούν ο χαρακτήρας και η διάρκεια της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Παράταση λίγων εβδομάδων αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση που εξακολουθεί να επιχειρεί ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ενώ οι δανειστές ασκούν πιέσεις για εξάμηνη παράταση.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη και για πολιτικές εξελίξεις με την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ακόμα και μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ ένα σενάριο φέρει τη διαδικασία να αρχίζει ακόμα και πριν από τις γιορτές και να έρθει ως πακέτο με τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή.

Περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα αλλά και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Τόνισε ότι μιλάει «κάθε μέρα» με Σαμαρά, Βενιζέλο αλλά και Λαγκάρντ σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Προσθέτει ότι ο κ Σαμαράς γνωρίζει ότι μόνο εάν υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα και αποδεχθεί νέες «υποχρεώσεις» πρόκειται να λάβει περαιτέρω βοήθεια, ενώ αναφέρει ότι η επιθυμία της Αθήνας για αποχώρηση του ΔΝΤ δεν μπορεί να εκπληρωθεί.

Βασικό επιχείρημα της τρόικας είναι ότι με αφορμή την εκλογή προέδρου υπάρχει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και ζητούν πρόσθετα μέτρα γιατί μπορεί να χρειαστούν μαξιλάρια στην οικονομία, τόνισε στον Α984 ο βουλευτής τη ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε πως δεν είναι η κυβέρνηση η οποία τρομάζει τους επενδυτές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι όπως είπε το χειρότερο μνημόνιο.

Ο προϋπολογισμός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν περικόπτεται παρά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως θα είναι ελαφρώς αυξημένος, τόνισε στην τρόικα του ΑΘΗΝΑ 984 ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αμφισβητούσε τις προβλέψεις της κυβέρνησης όπως και η τρόικα με την οποία, όπως είπε, ταυτίζεται. Ο κ. Ντινόπουλος ανακοίνωσε ότι δόθηκε παράταση έως και τις 19 Δεκεμβρίου στους δημοτικούς υπαλλήλους για την διαδικασία της εθελούσιας διαδημοτικής κινητικότητας.

Αν αυτή η κυβέρνηση εκλέξει πρόεδρο θα έχει πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό αβάντζο. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα είναι ήττα για τον λαό, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς.

Για πλήρη αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού μίλησε σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, αυτη τη στιγμή που ο κόσμος ζει δραματικές καταστάσεις και έρχονται νέα μέτρα γίνεται ένας καυγάς για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται πρόσθεσε ο κος Παφίλης το ΚΚΕ να συμμετέχει ούτε στα Τραπεζώματα της ΝΔ αλλά και ούτε στα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα