Η Ντόρτμουντ πήρε εκδίκηση...

Η Ντόρτμουντ εκδικήθηκε τη Μπάγερν για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας επικρατώντας με 4-2 των Βαυαρών.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν επέτρεψε στον Πεπ Γκουαρδιόλα να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο επί γερμανικού εδάφους και στη Μπάγερν να πάρει μετά το περσινό τρεμπλ να φτάσει και στο Σούπερ Καπ.
Μόλις στο πέμπτο λεπτό η Μπορούσια άνοιξε το σκορ. Ο Λεβαντόφσκι έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρόις με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 54' όταν
μετά από σέντρα του Λαμ από τα δεξιά ο Ρόμπεν έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Βάιντεφελερ. Η απάντηση της Ντόρτμουντ καταιγιστική. Στο 56' ο Βαν Μπούιτεν στην προσπάθεια του να διώξει σημείωσε ένα υπέροχο αυτογκόλ με κεφαλιά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιλκάι Γιντογκάν με έξοχο φαλτσαριστό σουτ σε ατομική προσπάθεια έκανε το 3-1.
Ο Ρόμπεν ξανά μείωσε για τη Μπάγερν στο 64' μετά από γύρισμα του Λαμ και αφού έκανε το κοντρόλ τελείωσε ιδανικά την φάση. Τέσσερα γκολ σε 10 λεπτά!
Τη νίκη της Ντόρτμουντ σφράγισε ο Μάρκο Ρόις στο 86' καθώς Λεβαντόφσκι και Ομπαμεγιάνγκ συνδυάστηκαν και το νέο απόκτημα της Μπορούσια έδωσε στον Γερμανό διεθνή μέσο που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Γκουντογκάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Μπλατσικόφσκι (72' Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στάρκε, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τιάγκο, Κρόος (86' Ντάντε), Μίλερ, Σακίρι (67' Σβάινσταϊγκερ), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)
Keywords
Τυχαία Θέματα