Η Ν. Δανδράκης στον ΑΘΗΝΑ984

Για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της νέας εφαρμογής «Taxibeat» μίλησε σήμερα στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα», με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων, ο δημιουργός της εφαρμογής αυτής, Νίκος Δανδράκης.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το κατεβάζεις από το internet στο κινητό σου, σε i-phone, και αργότερα θα το έχουμε και στα κινητά τύπου android. Αφού το κατεβάσεις, όταν ανοίγεις την εφαρμογή, σε εντοπίζει αυτόματα στο σημείο που βρίσκεσαι και εφόσον του δηλώνεις, με ένα πάτημα στην οθόνη,
ότι χρειάζεσαι ταξί, σου δείχνει όλα τα ελεύθερα ταξί που βρίσκονται κοντά σου, στην περιοχή σου, αλλά και πάρα πολλές πληροφορίες για το κάθε ταξί ξεχωριστά. Βλέπεις σε τι απόσταση ακριβώς βρίσκεται το κάθε ταξί από το δικό σου σημείο, το ονοματεπώνυμο του οδηγού, τη φωτογραφία του σε πολλές περιπτώσεις, τι αυτοκίνητο οδηγεί και, τέλος, βλέπεις τη βαθμολογία του οδηγού. Η βαθμολογία του οδηγού είναι αστεράκια, τα οποία βάζουμε εμείς οι ίδιοι οι πελάτες. Δηλαδή, από τη στιγμή που θα καλέσεις έναν οδηγό για ένα δρομολόγιο, στο τέλος μπορείς να του βάλεις βαθμολογία από ένα έως πέντε αστεράκια, ανάλογα πόσο ευχαριστημένος είσαι από τη συμπεριφορά του οδηγού, από το αυτοκίνητο. Οπότε, αυτή η βαθμολογία -ο μέσος όρος- εμφανίζεται σε εσένα, μετά, όταν ξαναψάχνεις για ταξί. Συνεπώς, με όλες αυτές τις πληροφορίες, επιλέγεις αν θα πάρεις κάποιον που είναι πιο κοντά σου, επειδή βιάζεσαι, ή μπορείς να πάρεις κάποιον που είναι λίγο πιο μακριά, επειδή έχει καλύτερη βαθμολογία».

Ν. Λυμπεράκη: Ποιο είναι το προαπαιτούμενο για να μετέχουν σε αυτή την εταιρική πρωτοβουλία οι αυτοκινητιστές;

Ν. Δανδράκης: «Η μοναδική απαίτηση είναι να έχει κινητό τέτοιου τύπου, με τεχνολογία εντοπισμού θέσης και οθόνη αφής. Από τη στιγμή που το έχει, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει την εφαρμογή και να μας στείλει κάποια στοιχεία, για να ξέρουμε ότι είναι ένας οδηγός ταξί, νόμιμος... Αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν εκατό, οι οποίοι είναι με i-phone και αρκετούς, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν στο στόλο με android κινητά... Ξεκινήσαμε πριν από τρεις ημέρες, βγήκαμε στον αέρα στις 17 Μαΐου».

Αγ. Πανταλέων:  Ποιο είναι το κόστος αυτής της υπηρεσίας;

Ν. Δανδράκης: «Για τον χρήστη δεν υπάρχει κανένα κόστος, είναι εντελώς δωρεάν το ραντεβού με το ταξί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει το κινητό του, το i-phone και, από εκεί και πέρα, το ταξίμετρο αρχίζει να γράφει από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο. Δηλαδή, ουσιαστικά, είναι σαν να βρίσκεις ταξί από το δρόμο... Οι οδηγοί χρεώνονται με βάση τις διαδρομές και αυτοί δεν έχουν κανένα πάγιο κόστος, ούτε εγγραφής. Από τη  στιγμή που έχουν το κινητό, θα χρεωθούν, για κάθε πελάτη που παίρνουν, ένα κόστος 0,40€ συν το ΦΠΑ».

Σε άλλο σημείο είπε: «Για να μπορέσουμε να στήσουμε αυτό το πράγμα, που σήμερα ονομάζεται «Taxibeat», αφήσαμε τις δουλειές μας. Αλλά ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, γιατί συναντηθήκαμε με ένα επενδυτικό κομμάτι που υπάρχει στην Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα