Η μικρή μας πόλη στον Αθήνα984


«Η μικρή μας πόλη στον 21 ο αιώνα» με τον Γιώργο Αποστολίδη
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 6 με 7 το πρωί, στον ΑΘΗΝΑ 9.84


 Αυτό το Σαββατοκύριακο, 30 Απριλίου - 1 Μαΐου  

 «Τα άνθη του Καλού»
Πρωτομαγιά - και στις συμπληγάδες των καιρών, η εκπομπή επιμένει  ότι υπάρχουν και «Τα άνθη του Καλού».
Στα χρόνια των μεγάλων ανακατατάξεων εξακολουθούν να εκλύουν το πιο ισχυρό άρωμα, το άρωμα της ελπίδας.

Ο πατέρας Αντώνιος
με την «Κιβωτό», επί χρόνια παλεύει, στον Κολωνό και την Ακαδημία Πλάτωνος, για τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ενώ ο Γιάννης Τροχόπουλος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

Στις γειτονιές της Αθήνας, από το Κουκάκι ως την Κυψέλη, εκπαιδευτικοί κάνουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά που αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήριο και ιδιώτες ιατροί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε οικονομικά ανίσχυρους.

Η συγγραφέας Λία Μεγάλου - Σεφεριάδη, επιμένει ότι το καλό «...και όμως ανθίζει». Το βλέπουμε σε ένα γυμνάσιο, όπου οι μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ για πυρανίχνευση, και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου ο δρ. Κώστας Φωτάκης μιλά για τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, την τεχνική των λέιζερ, τη βιοτεχνολογία και τα συστήματα πληροφορικής.

Στο πανεπιστήμιο Πάτρας, η καθηγήτρια Μαρία Παντελιού, αναπτύσσει ειδικό μηχάνημα για διάγνωση της οστεοπόρωσης. Και στο πανεπιστήμιο Κρήτης, ο καθηγητής Νίκος Πελεκάνος βραβεύθηκε από τη Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για την ανάπτυξη τεχνολογίας φωτοβολταϊκών.

Την ίδια στιγμή, σε καιρούς μεγάλων δυσκολιών, Έλληνες επιχειρηματίες προωθούν τις εξαγωγές και κάποιοι αποφασίζουν, αντί για απολύσεις, να κάνουν προσλήψεις.

Και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας μιλά για την αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται σταθερά δίπλα στις οικογένειες των χαμένων συναδέλφων τους, όταν φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας.


Αυτό το Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, στην εκπομπή «Η μικρή μας πόλη στον 21 ο αιώνα» με τον Γιώργο Αποστολίδη, 6 με 7 το πρωί, στον ΑΘΗΝΑ 9.84

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα