«Θετική η συμφωνία Φάταχ - Χαμάς»

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η συμφωνία συμφιλίωσης που συνήφθη την Τετάρτη με τη Χαμάς "θα ευνοήσει τις (ειρηνευτικές) διαπραγματεύσεις" με το Ισραήλ.

"Θεωρούμε ότι αυτό που επιτεύχθηκε χθες (Τετάρτη στο Κάιρο) ανάμεσα στη Φάταχ και τη Χαμάς ευνοεί τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Αμπάς στη Ραμάλα.

"Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει όλα τα παλαιστινιακά κινήματα να αποδεχθούν τους όρους του Κουαρτέτου" για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ
και ΕΕ), πρόσθεσε αναφερόμενος στην αποκήρυξη της βίας, το σεβασμό των συμφωνιών που έχουν ήδη συναφθεί και την αναγνώριση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ.

Ο Αμπάς δήλωσε ακόμη πως η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται και στην οποία δεν συμμετέχει η Χαμάς, θα εξακολουθήσει να είναι υπεύθυνη για "το χειρισμό της πολιτικής, των διαπραγματεύσεων".

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος μίλησε δημόσια για πρώτη φορά αφότου ανακοινώθηκε την Τετάρτη στο Κάιρο η συμφωνία για τη συμφιλίωση των δύο παλαιστινιακών οργανώσεων. Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας. Το Ισραήλ απορρίπτει οποιεσδήποτε συνομιλίες με τη Χαμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα